Bu programda, Nahıl Suresi'nin 40 ila 47. ayetlerinin tefsiri ele alınıyor. Rabbimiz Teâlâ, bir şeyin olmasını istediğinde sadece 'ol' demesiyle hemen gerçekleşeceğini bildiriyor. Bu, Allah'ın kudretinin büyüklüğünü ve her şeyin O'nun iradesine bağlı olduğunu gösteriyor. Müfessir Bursevi Hazretleri, bu ayetin Allah'ın takdir ettiği her şeyin yaratılmasının kolay olduğunu vurguladığını ifade ediyor.
Ayetlerde, zulme uğrayanların Allah yolunda hicret etmeleri durumunda dünyada güzel bir şekilde yerleştirileceği ve ahiretteki mükafatlarının daha büyük olduğu belirtiliyor. Hicret eden sahabilerin Mekke'den Habeşistan'a ve Medine'ye göç ettikleri anlatılıyor. Bu hicretlerin, Allah'ın rızası için yapılan fedakarlıklar olduğu ve bu yolda sabredenlerin mükafatlarının büyük olacağı vurgulanıyor.
Son olarak, kötülük tuzakları kuranların Allah'ın azabından emin olmamaları gerektiği ifade ediliyor. Rabbimiz, onları yavaş yavaş helak ederek cezalandıracağını bildiriyor. Bu ayetler, Allah'ın merhametinin yanı sıra, zulmün ve günahların sonuçlarının da kaçınılmaz olduğunu hatırlatıyor. Bu programda, bu derin konular detaylı bir şekilde ele alınıyor.