Erkam Radyo CANLI DİNLE
PROGRAM ARŞİVİ

SESLİ DERGİ

İbrahim Emre Pazartesi 21:00–21:30 Salı 21:00–21:30 Çarşamba 21:00–21:30 Perşembe 21:00–21:30 Cuma 21:00–21:30
ŞU AN DİNLEDİĞİNİZ KAYIT

Altınoluk Dergisi -İstikamet Sabır ve Sebat Gerektirir

16.10.2026

Programın Özeti

Sesli Dergi programının bu bölümünde, Adem Saraç hocamızın istikamet, sabır ve sebat konularındaki görüşleri ele alınıyor. Modern hayatın zorlukları karşısında Müslümanların nasıl bir duruş sergilemesi gerektiği üzerinde duruluyor. İnsanoğlunun tarih boyunca karşılaştığı imtihanların, günümüzde de devam ettiği vurgulanıyor. Sabır ve sebatın, Müslümanların hayatında ne denli önemli olduğu ve bu kavramların anlamları ayrıntılı bir şekilde açıklanıyor.

Ayrıca, sabır ve sebatın sadece bir bilgi değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğu ifade ediliyor. İstikamet sahibi olmanın, Allah'ın rızasını kazanmak için gerekli olduğu ve bunun için hem fiili gayret hem de dua ile Allah'tan yardım istemenin önemine değiniliyor. Sabır ve sebatın, Müslümanların karşılaştığı zorluklar karşısında nasıl bir güç kaynağı olduğu örneklerle anlatılıyor.

Son olarak, Resulûllah ve sahabe hayatından örneklerle, sebatın ve istikamet sahibi olmanın nasıl bir erdem olduğu üzerinde duruluyor. Bu programda, dinleyicilere sabır ve sebatın hayatın her alanında nasıl uygulanması gerektiği konusunda ilham verici bilgiler sunuluyor.

Bu Programın Diğer Kayıtları

Bağlantı kopyalandı